Po poraz i pobjeda za odbojkaše i odbojkašice

Prošle srijede u Gacku su naše odbojkašice u utakmici 7. Derbi kola Premijer lige BiH ugostile banjalučki „BL Volej“ i poražene su tijesnim rezultatom 3:2. Odbojkašice Gacka su u ovaj susret ušle sigurno i prvi set su dobile sa 25:17, ipak u drugom su gošće bile bolje i pobijedile rez. 25:21. Jasno je da su naše odbokašice i u drugom setu pokazale dobru igru,povele su drugi put u utakmici dobivši treći set ubjedljivo 25:16.

Odbojkašice BL Volej-a su pokazale da su ipak jak tim jer su dobile četvrti set sa 25:18 i po drugi put su izjednačile.Za peti set treba imati i sreće, a ovaj put je bila na strani ekipe iz Banja Luke, rezultat je bio 15:13 za BL Volej.

Djevojke su već za tri dana imale još jednu jaku utakmicu, i iako su u subotu igrale u gostima bez problema su u 8. kolu savladale „Kulu Gradačac“ sa 3:0. Po setovima 25:14, 25:14 i 25:20. Očigledno djevojke iz Gradačca ovaj put nisu imale šanse protiv Gačanki. Trenutno ŽOK „Gacko“ na trećem mjestu na tabeli sa 19 bodova,dok su sa samo bodom više ispred njih „Bimal Jedinstvo“ i „BL Volej“.

Sledeću utakmicu odbojkašice igraju u subotu 10.decembra u Gacku.Ugostiće „Modriču“, a susret će početi u 18h i 30 min.

I MOK „Gacko“ protekle sedmice je imao pune ruke posla. U srijedu su u Kaknju izgubili od domaćina rezultatom 3:1. Zato su na svom terenu u subotu u 8. kolu Premijer lige bili ubjedljivi protiv „Bosne“ iz Sarajeva i zabilježili su pobjedu istim rez. 3:1, po setovima utakmica je izgledala ovako 25:19, 25:19, 27:29 i 25:18.

Trenutno su četvrti na tabeli, dok je Mladost iz Brčkog i dalje prva. Sledećeg vikenda očekuje ih jaka utakmica protiv Radnika u Bijeljini.

Prema riječima trenera MOK Gacko Milana Boškovića do sada su uradili ono što se od njih očekivalo, ostvarili su pet pobjeda na domaćem terenu. Bošković kaže da im je raspored utakmica išao na ruku, a u narednom periodu ih očekuju teška gostovanja ekipama koje su u vrhu tabele, dok će ugostiti nosioca liste Mladost iz Brčkog.

U proteklom periodu igrači MOK Gacko imali su velikih problema sa povredama pa se u dvije utakmice i trener našao u ulozi igrača. Uspjeh je utoliko veći što je naš tim jedini u Premijer ligi koji igra sa samo jednim igračem sa strane, a u pitanju je Milan Boršner iz Zvornika.

Do zimske pauze ostalo je da se odigraju tri kola, a kao što smo rekli u subotu naši odbojkaši gostuju u Bijeljini gdje će snage odmjeriti sa trenutno trećeplasiranom ekipom Radnika.