Побједа Младости над Гласинцем са 3:1

У  26. колу Друге лиге РС група „Исток“, фудбалери Младости су угостили другопласирану екипу на табели, ОФК „Гласинац 2011“ са Сокоца и побиједили резултатом 3:1. Утакмица у којој су обје екипе показале добру игру и оправдале своје мјесто у горњем дијелу табеле.

Рајко Ћеранић, један од најбољих играча утакмице, постигао је два гола из оправдано досуђених пенала у 23. и 28. минуту игре, каже се у извјештају ФК“Младост“. Мрежу гостију је затресао и Јован Бокић у 39. минуту, што је био и резултат првог полувремена. Младост је у првом полувремену показала добру игру што је резултирало постизањем три поготка, за разлику од другог, када су гости преузели иницијативу и стварали шансе, али је на голу био расположени голман Гузина који је својим одбранама спријечио било какво резултатско изненађење. Коначан резултат утакмице од 3:1 поставио је играч гостију Марко Благојевић у 70. минуту. Заслужена побједа домаћина.

Стријелци: Ћеранић у 23. и 28. пенал, Бокић у 65. мин, за Младост;

Судије: Берак и Ступић (Требиње) и Крунић (Фоча);

Жути картони: Авдаловић и Антељ за Младост.

Младост је играла у саставу: Гузина, Копривица, Лозо, Мрковић, Комненић Јокановић (од 75. мин Антељ), Горановић, Авдаловић (од 87. мин Пејић), Братић, Бокић (од 90. мин Вишњевац),Ћеранић.

Након одиграних 26. кола, на првом мјесту је екипа ФК „Слога“ из Горњег Црњелова са 62 бода. Младост се налази на петом мјесту са освојених 39 бодова.

У наредном 27. колу Првенства РС – Друга лига „Исток“, које се игра у суботу 19. маја са почетком у 17 часова, фудбалери Младости гостују у Требињу гдје се састају са домаћом екипом ФК „Леотар“.

У недељу 13. маја, у утакмицама 14. кола првенства Омладинске квалитетне лиге, ПФС Требиње група „ЈУГ“, омладинци Младости су гостовали у Билећи гдје су се састали вршњацима ФК „Херцеговац“. Млађи пионири су одиграли неријешено 0:0, Пионири су поражени резултатом 2:0 а Кадети Младости су добили утакмицу службеним резултатом 3:0, јер се домаћа екипа није појавила на терену.

У недељу 20. маја, утакмицом 15. кола првенства Омладинске квалитетне лиге, ПФС Требиње група „ЈУГ“, омладинци Младости су домаћини омладинским селекцијама ФК „Леотар“ Требиње. Утакмице се играју у 10 часова млађи пионири, 11:15 пионири и 12:30 часова кадети.