Odbojkašice iz Izraela nadigrale Gačanke

Prvi susret 16-ine finala CEV Challenge kupa između ŽOK Gacko i ekipe Hapoel Kfar Saba sinoć je završen  rezultatom 0:3.

Ubedljiv rezultat, ipak ne odražava pravi odnos snaga tokom utakmice u kojoj su naše odbojkašice zadale dosta muke iskusnijoj izraelskoj ekipi. Pokazuje to i skor po setovima 19:25, 18:25 i 23:25.

Na kraju susreta, trijumfovao je izraelski tim, a njihov trener Chen Hymelfarb je bio zadovoljan igrom koju su pokazali.

„Zadovoljan sam igrom svoje ekipe, posebno u završnici u kojoj smo pokazali više koncentracije. Borili smo se za svaku loptu, igračice Gacka su pokazale srčanost na terenu, ali je iskustvo koje imamo bilo od presudnog značaja. Međutim, još nije gotovo, očekuje nas druga utakmica“ rekao je trener gostujuće ekipe i zahvalio se na gostoprimstvu koje su pokazali domaćini.

Saša Slijepčević, trener ŽOK Gacko analizirajući utakmicu je istakao da je malo nedostajalo da pobede na domaćem terenu.

„Danas nije bio naš dan, nismo ličili na sebe. Šta je razlog tome, verovatno malo više pritiska nego obično. Znam sigurno da su cure htele i želele. Nešto se jednostavno nije poklopilo večeras. Mislim da možemo puno bolje, a večeras nismo to pokazali. Idemo u Izrael da se nadmećemo, ovo je veliko iskustvo za nas. Potrudićemo se da odigramo na onom nivou na kome mi možemo.“

A revanš utakmica će se odigrati u Izraelu za sedam dana.