Živjeće vječno – Milan i Dušan Tepavčević, heroji Gacka!

Dva brata, blizanci, dadoše život za otadžbinu i našu djecu, kao da je to ništa. I suviše mladi da bi tako bili hrabri, a bili su. Kako ponosno kažu pripadnici Gatačke brigade bili su njihovi barjaktari, a bilo bi lijepo da pod njihov barjak svi možemo stati, ali nismo svi dostojni.

Ova dva brata okupila su u utorak veče u miru i tišini, do sada najveći broj građana Gacka u sali Doma kulture gdje je promovisana guslarska pjesma posvećena gatačkim junacima.

Pjesma je lijepa, napisao je naš epski pjesnik Nikola Nikčević. Uz gusle je gromkim glasom pjeva najpoznatiji guslar današnjice Đorđije Đoko Koprivica. Te večeri mu je pomogao narodni guslar Vlastimir Barać.

Stihove je emotivno govorila Jelena Miletić, a uvodnu riječ je dao profesor Miloš Šuković.

Milan i Dušan Tepavčević živjeće vječno, kroz nas, našu djecu i nadam se naša djela. Oni nam i sada pomažu, dižu nas duhovno, ali i konkretno jer će novac od prodatih 670 ulaznica biti upućen za liječenje naše Snežane Davidović.

A njihov brat Blagoje Tepavčević je odlučio da oko hiljadu CD-a, koliko ih je snimljeno, porodica ne prodaje već pokloni prijateljima i saborcima njegove braće.

Bilo je emotivno, bilo je lijepo, a još ljepša je najava inicijative Boračke organizacije Gacka, koju je obraćajući se ispred porodice dao Slobodan Ilić, odnosno prijedlog da se nova sportska dvorana zove upravo Milan i Dušan.

Sudeći po aplauzu u dupke punoj sali Doma kulture tako će i biti!

A biće i promocija CD-a i na talasima Radio Gacka, u nedjelju 29. decembra 2019. godine, u emisiji „Uz strune gusala“ od 9h i 30 minuta.