TE Гацко испунила годишњи план производње

ТЕ Гацко је  јуче 26. децембра  око 13 часова испунила годишњи план производње електричне енергије дефинисан електроенергетским билансом Мјешовитог холдинга „Електропривреда Републике Српске“ за 2019. годину од 1344 GWh на прагу Термоелектране.

Раније испуњење плана производње електричне енергије остварено је углавном захваљујући квалитетно одрађеном капиталном ремонту у  овој години што је резултирало повећањем просјечне снаге Термоелектране,  рекао је Радио Гацку  Ђорђе Миловић – извршни директор за производњу електричне енергије и развој ТЕ. Истакао је такође, да се  до краја године  очекује да ће бити остварено 6500 сати рада ТЕ Гацко што је значајан резултат с обзиром на то да је ове године капитални ремонт трајао 85 дана.

 Годину кој је на измаку карактерише и мали број застоја блока, свега 12, што је далеко испод досадашњег вишегодишњег просјека као и најдужи рад блока без застоја у трајању од 105 дана.

До краја године се очекује да ће у значајној мјери бити пребачен и мјесечни и годишњи план производње електричне енергије.

Производња угља тече несметано и планираном динамиком, што гарантује стабилан рад блока ТЕ и у наредном периоду, а тренутно се на депонији  налази око 100.000 тона угља.