Srebro za košarkaše OKK „Gacko“

Na 2. međunarodnom „Turniru prijateljstva“ Ivanjica 2020. kadeti OKK „Gacko“ osvojili su srebro. Pioniri ove godine nisu bili uspješni, ali svakako je uspjeh otići na turnir i odmjeriti snage sa ekipama iz Srbije, Turske i Republike Srpske.

Takmičenje je održano od 23.do 26. januara u hali „Crnjevo“ u Ivanjici.

Učestvovali su osim domaćina OKK „Ivanjica“ i našeg tima i KK „Sloga“ Požega, Elit Academy iz Istanbula, KK „Stari Ras“ iz Novog Pazara, OKK „Velež“ iz Republike Srpske, „Elit Spor Kulubu“, takođe iz Istanbula i KK „Klik“ Arilje.

OKK „Gacko“ predstavljali su i ove godine kadeti i pioniri, a kadeti su ponovili prošlogodišnji uspjeh i izborili se za drugo mjesto. U subotu su zabilježili tri pobjede i tako ušli u finale.

U finalu su izgubili od domaćina „Ivanjice“ rezultatom 90:70. „Opet nam se nije dalo da osvojimo zlato“, kaže direktor kluba Vladimir Vulović.

Očigledno je, na osnovu dosadašnjih rezultata, da se radi o veoma kvalitetnoj generaciji, pa su i očekivanja od njih velika.

Čestitke su svakako zaslužili, jer su oni naši predstavnici grada i Republike Srpske, a srebro često sija sjajnije od zlata.

Pioniri su ovaj put ostali bez odličja, ali sigurno su se dobro zabavili i družili, i svakako stekli novo iskustvo, a svi znamo da se iz poraza uči.