Veliki uspjeh Ane Nenadić-učenice Muzičke škole

Na dva takmičenja održana u Lazarevcu proteklog vikenda Ana Nenadić, učenica Muzičke škole „Sveti Roman Melod“ osvojila je nagrade.

Ana je učenica prvog razreda Muzičke škole „Sveti Roman Melod“Gacko, a učestvovala je na takmičenjima „Ladef“ i „Melodija“ u Lazarevcu.

„Ladef“ je festival dječijeg muzičkog stvaralaštva na kojem je otpjevala dvije pjesmice: „Zakleo se bumbar“ i „Razbole se lisica“. Na ovom festivalu, održanom u nedjelju 26. Januara, ostvarila je maksimalan rezultat sa 100 poena osvojivši zlatnu nagradu.

„Ana je bila apsolutna pobjednica u svojoj kategoriji, i kao pobjednica u svojoj kategoriji uzela i pehar“, rekao je nastavnik Bojo Milošević, koji je bio sa njom u Lazarevcu.

Festival „Melodija“ njeguje narodnu muzičku tradiciju. Pored pjevanja na takmičenju su se mogli čuti zvuci violine, frule, dvojnica i harmonike.

„Naša djevojčica u svojoj kategoriji, je uzela prvu, treću nagradu, odnosno i tako ostvarila odlične rezultate, a pjevala je pjesmu „Suza Kosova““, dodaje pnosni nastavnik Milošević.

On je bio dio desetočlanog stručnog žirija koji je ocjenjivao takmičare kako po izvođenju pjesmica, tako i po stilu oblačenja i scenskom nastupu.

Nagrade festivala uručili su predsjednik stručnog žirija Dr Mihail Ivanović Šarabarin-BGIIK Belgorod Ruska Federacija i direktor Muzičke škole „Marko Tajčević“ u Lazarevcu, Aleksandar Stanković.