Audicija za „Ritam Evrope“

Učešće na najvećem regionalnom muzičkom takmičenju za djecu i omladinu „Ritam Evrope“ na audiciji održanoj u sali Doma kulture u Gacku obezbijedile su dvadesetogodišnja Sonja Babić u solo pjevanju i učenica 9. razreda osnovne škole Olivera Kovačević u plesu.

Prema riječima direktora programa „Ritam Evrope“ Igora Karadarevića ovo prestižno takmičenje se održava već dvanaest godina uz podršku ambasadora zemalja Evrope, Australije i Izraela. Ove godine su obuhvaćena i djeca iz petnaest gradova i opštine Republike Srpske. Djeca iz svakog grada predstavljaće neku od zemalja Evrope. Gacko će predstavljati Grčku što znači da će Sonja Babić pjevati na grčkom jeziku.

I RTRS postala je strateški partner ovog takmičenja i podržaće mališane iz Republike Srpske u naredne četiri godine dok kroz pjesmu i igru predstavljaju evropske zemlje. Audicija u Gacku je privukla dvadesetak takmičara uglavnom učenika osnovne škole i srednjoškolaca a svoje umijeće su prezentovali i članovi KUD „Sava Vladislavic“.

Audicija je održana pod pokroviteljstvom Opštine Gacko a prema propozicijama pravo učešća imaju djeca i omladina uzrasta od 12 do 20 godina. Planirano je da se početkom juna održi finalno takmičenje u Istočnom Sarajevu.