Vjetar donio nevolje

Jak sjeverni vjetar koji je u noći između srijede i četvrtka  zahvatio Gatačku opštinu  prouzrokovao je brojne probleme. Bez struje su tokom noći ostali svi potrošači, zbog kvarova na dalekovodima prema Bileći i Nevesinju. Radnici Elektrohercegovine su otklonili kvarove na dalekoviodima pa je grad  dobio napajanje  juče u jutarnjim časovima dok je većina sela bila  bez napona.

Uprkos sjevercu koji je nemilosrdno duvao tokom jučerašnjeg dana, radnici Elektro Gacka su otklonili kvarove i na značajnom dijelu niskonaponske mreže pa je napajanje strujom normalizovano i u većini sela do večernjih sati.

Jutros je sanirana i niskonaponska mreža u selu Dulići tako da je bez napona danas dalekovod  Čemerno. Bez struje su sela Jasenik, Berušica, Klinje i predajnik na Lebršniku. Kako nam je potvrdio direktor Elektro Gacka Aleksandar Rašević,  vjetar je polomio više stubova a i pristup mašinama na pojedinim lokacijama je otežen što znatno otežava rad radnicima  Elektro Gacka.Radnici su na terenu i  nastojaće da zamijene oštećene stubove i funkciju stave i dalekovod Čemerno.

Olujni vjetar je pričinio i brojne štete na objektima. Skidao je cigle sa krovova kuća, štala i pomoćnih pobjekata. Veće štete su zabilježene u selima Miholjače, Ulinje,  Jasenik i Nadanići. Manje štete su registrovane i na užem području grada.  Danas, kada je intenzitet vjetra oslabio mještani gatačkih sela saniraju štete.