Pobjeda kadetkinja i prvog tima ŽOK „Gacko“

ŽOK „Gacko“ trenutno visoko kotira u svim ligama koje igra. Juče su kadetkinje dominirale nad ekipom iz Čajniča na domaćem terenu. Početak utakmice nije išao po planu. Ekipa „Stakorine“  je povela, ali krajnji rezultat je bio 3:1 za Gacko.

Ostaju lideri na tabeli, a sledeći protinik biće „Velež“ iz Nevesinja, tim za koji sa respektom u našem klubu kažu da je odličan i glavni konkurent za prvo mjesto.

Trener B sastava ŽOK „Gacko“  Momo Pljevaljčić zadovoljan ovogodišnjom sezonom koju privode kraju skoro bez poraza. „Učinili smo ono što smo planirali u ove dvije godine otkad igramo sa podmlatkom Drugu ligu RS, napravili smo sastav koji će u budućnosti nositi igru prvog tima u Premijer ligi“, ističe Pljevaljčić.

Ako se uzme u obzir da ekipa ima solidne igrače na svim pozicijama i da su to naša djeca iz osnovne i srednje škole jasno je da se konačno više vodi računa o podmlatku.

Ipak, postoji i veliki pritisak na ove mlade igračice jer igraju pionirsku, kadetsku, juniorsku i Premijer ligu BiH, ali za sada to stoički podnose i ne žale se, kaže trener.

Jelisaveta Govedarica, Olivera Lola Kovačević i Svetlana Manojlović

Protekli vikend je posebno bio zahtjevan. Malo je reći da su u subotu igrale dvije utakmice, a u nedjelju jednu. Od toga je jedna prvi susret u Mini ligi BiH u kojoj pored „Gacka“ nastupaju „Sloboda Tuzlafarm“, „Jedinstvo“ iz Brčkog, „Banjalučki Volej“ i „Goražde“.

U subotu veče u Gacku pobjedom nad Goraždem od 3:0 naš tim je počeo uspješno i Mini ligu.

Ovog vikenda poražene su pionirke, njih je u subotu takođe na našem terenu, savladao „Velež“ iz Nevesinja rezultatom 3:2, dakle najmlađe odbojkašice Gacka nisu se predale bez borbe.