Veselo u „Dječijem vrtiću“ Gacko povodom 8. marta

Već danas 5. marta mališani i njihovi vaspitači odlučili su da počnu obilježavanje dana posvećenog svim damama, a koji se slavi u nedjelju 8. marta, uz poruku da ih tog dana tate obraduju i ljepše i bolje.

Pitanje je da li ima išta ljepše od dječijeg osmijeha i pogleda koji majku traži u želji da baš njoj posveti pjesmu ili igru koju su zajedno pripremali.

Ovaj put učešće su uzele sve starosne vrtićke grupe, pa čak i oni najmlađi , dvogodišnjaci. Oni su plesom uz pjesmu otvorili svečanost organizovanu povodom Međunarodnog dana žena.

Vaspitači su i ovaj put bili kreativni, pa su suknje napravljene i od kesa, a za šarenilo boja u kojima smo se prosto pogubili, od direktorice Jelene Gutović saznajemo, da su zaslužni i neki roditelji. I što je veoma važno reći, kako nezvanično saznajemo, u pripremanju ove zanimljive i nadasve vesele priredbe učestvovale su i tate.

Visok standard svim tatama, batama, dekama i ostalim pripadnicima muškog pola zadala su naša djeca, koja još uvijek nisu pošla u školu i uglavnom ne znaju da čitaju i pišu, ali pouzdano znaju ko im je najvažniji u životu.

Ipak, naglašavaju da svakako ljubav treba poklanjati i očevima, kojih je bilo u publici, mada su većinu činile možda prije svih bake, naravno mame, ali i po koja tetka itd..

Snimak sa priredbe slušaćete u nedjelju, na Dan žena, u programu Radio Gacka od 10h, u okviru nove dječije emisije „Plavi čuperak“.