Održano regionalno takmičenje iz matematike za srednjoškolce

Srednjoškolci iz regije su se proteklog vikenda takmičili u znanju iz matematike. Domaćin je bio SŠC „Pero Slijepčević“ iz Gacka, a postignuti su sledeći rezultati:

U kategoriji prvih razreda najbolja je bila Zorica Sudžum učenica SŠC „Golub Kureš“ iz Bileće. Drugi je bio Miomir Dujanović iz Tehničke škole Trebinje, dok je treći Ognjen Vujović iz trebinjske gimnazije „Jovan Dučić“. Na četvrtom mestu se plasirao Uroš Šojić iz SŠC „Pero Slijepčević“ iz Gacka.

U konkurenciji drugih razreda, prvo mesto u regiji zauzela je Marija Parežanin iz trebinjske Tehničke škole. Druga je bila Nataša Savić iz SŠC „Aleksa Šantić“ iz Nevesinja, dok je trerća bila Sara Gaćina iz trebinjske gimnazije „Jovan Dučić“.

Kada su u pitanju učenici trećih razreda najbolji je bio Aleksa Turnić iz gimnazije „Jovan Dučić“ Trebinje. Iz iste gimnazije je i Jovana Gavrilović koja je zauzela drugo mesto, dok je na trećeplasirana bila Julija Kureš iz SŠC „Golub Kureš“ Bileća.

Učenici SŠC „Pero Slijepčević“ Slaven Ivković i Anđela Crnogorac su zauzeli četvrto, odnosno, peto mesto.

Najbolje znanje iz matematike među maturantima je pokazala Jovana Delić iz bilećkog SŠC „Golub Kureš“, drugo mesto podelile su trebinjska gimnazijalka Lana Ivković i Nikolina Beštić iz nevesinjskog Srednjoškolskog centra.

Učenik SŠC „Pero Slijepčević“ iz Gacka Stefan Kovačević zauzeo je treće mesto.