Srce za dame – koncert Muzičke škole „Sveti roman Melod“

Sinoć je u sali Doma kulture u Gacku drugu godinu zaredom održan osmomartovski koncert Muzičke škole „Sveti Roman Melod“ Gacko. I ove godine manifestaciju posvećenu damama podržali su „Dječiji vrtić“ i „Kulturno sportski centar“.

Program je počeo zanimljivim scenskim nastupima djece iz vrtića koja su izvela uvijek atraktivno „Vranje“ i koreografiju posvećenu mamama. Zatim su skoro sat i po mladi muzičari nizali note, melodije, predstavili se kroz instrumentalnu i horsku muziku, a bilo je i osnovaca koji su imali solo nastupe.

Čuli smo instrumentalnu muziku najpoznatijih svjetskih kompozitora Baha, Mocarta, Čajkovskog i dr., na gitari, harmonici, flauti, violini i klaviru.

Veliki i mali hor Muzičke škole izveo je po dvije pjesme. Dok su mlađi osnovci otpjevali poznate dječije kompozicije „Zakleo se bumbar“ i „Razbole se lisica“, učenici starijih razreda su izveli popularnu emotivnu pjesmu „Pukni zoro“, a sa „Suzom Kosova“ označili su kraj još jednog lijepog muzičkog putovanja na koje nas mladi muzičari često vode kroz svoje nastupe.

Direktorica JU OMŠ „Sveti Roman Melod“ Dragana Budalić zahvalila se prisutnima i dodijelila zahvalnice saradnicima, predstavnicima „Dječijeg vrtića“, Kulturno sportskog centra i Radio Gacka. Za dame iz pomenuih institucija organizatori su obezbijedili i divne cvjetne aranžmane.

Sve je bilo u slavu žene, njene ljepote, značaja za čovječanstvo, a posebnu notu osmomartovskoj svečanosti dala je i voditeljka programa, profesorica srpskog jezika i književnosti Anđelina Nikčević. Djecu su za nastupe pripremali nastavnici Muzičke škole, a poseban doprinos dali su i ove godine Miljan Gutović i Bojo Milošević, dok se za scenografiju pobrinula Jelena Glogovac Savić iz KSC.

Detalje sa koncerta slušate danas od 13 časova na talasima Radio Gacka.