Oдлуке кризног штаба Општине Гацко

Данас је одржана сједница Локалног кризног штаба, на којем су разматрано провођење већ прописаних мјера у вези новонастале ситуације изазване епидемијом ширења вируса корона. Констановано је да се наложене мјере углавном проводе и поштују, осим мјера које се односе на самоизолацију (карантин).

Кризни штаб још једном апелује на обавезно придржавање и поштовање наложених мјера. Комунална полиција Одјељења за инспекцијске послове општине Гацко, од јутрос контролише лица којима је одређена кућна изолација. За сва лица гдје комунална полиција утврди да се не налазе на локацији одређеној у Рјешењу надлежног здравственог инспектора, предузимаће мјере и радње по Закону о комуналој полицији.

Како је у потпуности забрањено свако јавно окупљање, а то подразумијева и окупљање на отвореном, упућује се апел грађанима да се придржавају већ прописане Наредбе. Припадници Центра јавне безбиједности Гацко, пријавили су таква окупљања током јучерашњег дана на локацијама Партизанско гробље, Клиње и другим мјестима. Скрећемо пажњу да ћемо бити приморани да санкционишемо прекршиоце.