Od sutra zabranjen rad frizerskim radnjama i buticima u Gacku!

Na današnjem sastanku Kriznog štaba Opštine Gacko koji je održan u jutarnjim časovima donesena je nova odluka koja se mora poštovati od sutra 23. marta, a prema kojoj se buticima i frizerskim salonima zabranjuje rad.

Zaključak sastanka je i da se obavezuju Crveni krst i Civilna zaštita da od sutra, svakim danom  u vremenu od 9h do 12h njihovi članovi i volonteri budu na raspolaganju starijim licima ukoliko im je potrebna neka pomoć. (Kontakt telefoni su 059/472-426 i 059/472-602.)

Kako je za Radio Gacko rekao komandant Kriznog štaba, zamjenik načelnika Radoica Antunović, ostaje na snazi radno vrijeme do 18h za prodavnice prehrambene robe, sadnog i poljoprivrednog materijala, auto-dijelova, građevinskog materijala i knjižare.

Sinoć je završena dezinfekcija svih javnih objekata i površina koju je obezbijedila Opština Gacko, a brojne zajednice etažnih vlasnika i privatni vlasnici takođe su izvršili ovu građansku obavezu.

Antunović naglašava i zahvaljuje se građanima na pokazanoj disciplini u poslednja dva dana, a iz Policijske stanice Gacko su podnijeli izvještaj da nije bilo problema ni sinoć kada je proglašena zabrana kretanja za sve građane od 20h do 5h ujutru. Za starije od 65 godina od sinoć je na snazi potpuna zabrana kretanja.

Iz lokalnog Kriznog štaba naglašavaju da se mjere Republičkog štaba moraju poštovati prije svega kako bismo zaštitili svoje i zdravlje bližnjih, ali ističu i da kazne nisu zanemarljive jer se kreću od 500KM do 1 500KM.

Kontrolu poštovanja zabrane kretanja kontroliše policija, dok će inspektori komunalne policije sutra provjeriti da li se poštuje nova odluka, odnosno da li su frizerske radnje i butici zatvoreni.

U lokalnom Kriznom štabu zadovoljni su radom Vatrogasne jedinice i Komus-a koji svakodnevno održavaju higijenu gradskih saobraćajnica.

Ističu da privatnici moraju takođe svakodnevno održavati higijenu svojih prostora, a takođe su obavezni i izdati potvrde svojim radnicima ukoliko se moraju kretati u vrijeme kada je na snazi zabrana kretanja.