Građani disciplinovani, neophodni volonteri

Na današnjoj sjednici Kriznog štaba razmatrano je sprovođenje već propisanih mjera i zaključeno da su naši sugrađani disciplinovani i da nema značajnih kršenja mjera, potvrdio je za naš radio šef Kriznog štaba, zamjenik načelnika opštine Gacko Radoica Antunović.

Na inicijativu Doma zdravlja zaključeno je da je kada je u pitanju prevoz bolesnika u neki zdravstveni centar neophodno uključiti i poslodavce čime bi se, bar dijelom, olakšao rad radnika naše zdravstvene ustanove.

Iz opštinske organizacije Crvenog Krsta i Civilne zaštite pozvali su sve naše sugrađane koji su u mogućnosti da volontiraju u ovoj situaciji da se jave na brojeve telefona 059/472-602 i 059/472-426.

Na današnjoj sjednici kriznog štaba bilo je riječi i o uspostavljanju karantina u potpunom kapacitetu na području naše opštine.

Antunović je još jednom pozvao vlasnike poslovnih subjekata u opštini Gacko da prijave radnike koji su bili u radnom odnosu na dan stupanja na snagu zabrane rada, kao i na dan podnošenja prijave. Obrazac prijave se može preuzeti na sajtu Opštine Gacko.