Od sutra rade butici

Od sutra će butici u Gacku opet biti otvoreni, a njihovo radno vreme će biti od 7 do 15 časova,  odlučio je Krizni štab opštine na današnjem sastanku.

Takođe, produžava se i radno vreme za sve poslovne subjekte koji su radili od 9 do 14. Od sutra će ono biti od 7 do 15 časova. Prodavnice i apoteke će i dalje biti otvorene do 18, a pekare do 19:30 časova, rekao je Radoica Antunović, zamenik načelnika opštine Gacko.

Lokalna uprava je pozvala vlasnike privremeno zatvorenih poslovnih subjekata da obrazac za prijavu radnika dostave do petka, 3. aprila kako bi imali dovoljno vremena da naprave analizu i predlože mere pomoći opštine tim privrednim subjektima.

Zamenik načelnik je najavio i rebalans budžeta jer je sad sigurno da će, usled krize izazvane  korona virusom, i prihodi, a i rashodi biti potpuno drugačiji u odnosu na plan za 2020. godinu.

Takođe se razmatra otvaranje zelene pijace koje će verovatno uslediti, ako ne ovog, onda narednog petka, uz sve mere zaštite koje će provoditi „Komus“, preduzeće koje gazduje zelenom pijacom u Gacku, istakao je Antunović.

Više pojedinosti u tonskom prilogu.