/Krizni štab: Ne palite vatru na otvorenom

Krizni štab: Ne palite vatru na otvorenom

Sa današnjeg sastanka opštinskog Kriznog štaba je upućena naredba zaposlenima u bankama na području naše opštine da sjutra u vremenu od  7 do 11 časova pružaju usluge isključivo penzionerima,  jer je  počela isplata penzija. Svim penzionerima koji uđu u banku biće dodijeljene zaštitne maske  –  saznali smo od šefa Kriznog štaba Radoice Antunovića.

Budući da je u proteklih nekoliko dana registrovano više požara na području opštine Gacko čiji je uzrok ljudski faktor, skreće se pažnja građanima da ne pale vatru na otvorenom. Svako ko ne bude poštovao ovu mjeru zabrane biće sankcionisan od strane policije. Prema riječima Antunovića, vatrogasci i policija imaju puno posla u uslovima vanrednog stanja da bi se dodatno bavili gašenjem požara koji su proizvod ljudskog nemara, a već su pričinili i određenu materijalnu štetu.

Stočna pijaca će raditi i ovog petka samo za trgovce sa područja istočne Hercegovine. Na gradskoj pijaci će raditi samo robni dio dok je zelena pijaca i dalje zatvorena.

Komunalno preduzeće će danas vršiti dezinfekciju ulaza zajednica etažnih vlasnika u gradu  a sredstva su  obezbijeđena iz opštinskog budžeta.  Sa današnjeg sastanka je upućen apel zajednicama etažnih vlasnika  da se samostalno organizuju  i obezbijede, jednom  u toku sedmice, dezinfekciju svojih ulaza.

 Na današnjem sastanku  su razmatrani i  problemi sa kojima se suočavaju učenici sa seoskih područja kada je u pitanju „učenje na daljinu“, a riječ je o lošim internet vezama. Neophodno je pojačati signal na predajnicima na Lebršniku i Gatu što će uskoro biti riješeno u dogovoru sa radnicima m:tel-a.

Još jednom je upućen apel  građanima Gacka da se pridržavaju svih mjera koje je  usvojio Krizni štab u cilju zaštite zdravlja stanovništva.