Prodavnice će u dane praznika raditi od 7 do 13 časova

Krizni štab opštine Gacko je na današnjem sastanku definisao rad privrednih subjekata tokom Vaskršnjih praznika. Kako bi se izbegle gužve odlučeno je da pekare, prodavnice prehrambene robe i apoteke rade u petak i ponedeljak od 7 do 13 časova, a u subotu će u istom terminu biti otvoreni svi privredni subjekti kojima nije izrečena mera zabrane rada.

Predsednik Kriznog štaba Radoica Antunović je u izjavi za naš radi istakao da će opština poslodavcima u ugostiteljskom sektoru koji su izmirili obaveze prema radnicima  subvencionisati pola plate za mart. Uputstva za refundaciju sredstava će biti objavljena na zvaničnom sajtu opštine Gacko.

Takođe, odlučeno je da će lokalna samouprava  osloboditi komunalne naknade za isticanje firme na godišnjem nivou  sve poslovne subjekte koji su zatvoreni tokom ovog perioda. Zakupa će biti oslobođeni oni koji rade u opštinskom prostoru sve dok traje mera zabrane rada.

Prethodnih dana su volonteri Kriznog stanovnicima MZ Gacko delili paketiće sa zaštitnom opremom-rukavicama i maskama i uputstvima tokom perioda pandemije, a nakon praznika će biti uručeni i meštanima ostalih mesnih zajednica na teritoriji opštine.