//5 novozaraženih virusom korona u Gacku

5 novozaraženih virusom korona u Gacku

Prema podacima Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite RS potvrđeno je kod još 5 osoba iz Gacka prisustvo korona virusa. U Domu zdravlja” Prof.dr Savo Bumbić” Gacko kažu da će danas biti testirano  14 kontakata zaraženih.

Trenutno se pod zdravstvenim nadzorom u našoj opštini nalazi 30 lica.

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u RS, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo RS,izvršeno je testiranje 572 laboratorijska uzorka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod još 19 osoba, saopštilo je ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite RS.

Riječ je o 11 osoba muškog i osam ženskog pola. Četiri osobe muškog pola su mlađe životne dobi, četiri srednje i tri starije životne dobi. Dvije osobe ženskog pola su mlađe životne dobi, pet srednje i jedna starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta pet osoba je iz Gacka, po tri osobe su iz Doboja, Gradiške i Laktaša, dvije osobe su iz Banjaluke, i po jedna iz Prijedora, Teslića i Dervente. Ukupno 15 osoba je navelo kontakt sa pozitivnim licima, dok ostali nisu mogli da navedu jasnu epidemiološku vezu.