Korona odložila i drugarsko veče

Zbog epidemiološke situacije drugarsko veče neće biti odžano na kraju školske godine za učenike devetih razreda odlučeno je na današnjem sastanku u OŠ „Sveti Sava“ u Gacku.

Prema rečima direktora Nikole Milinkovića mere koje su na snazi, a koje predviđaju da se na jednom mestu može skupiti najviše 50 osoba, onemogućavaju svečanu proslavu kraja osnovnoškolskog obrazovanja.

„Ostavljena je ipak mogućnost da se drugarko veče obeleži tokom leta, ukoliko učenici budu zainteresovani. Svi se nadamo da će do tada biti ukinuta ograničenja“.

Na sednici je potvrđeno i da je učenica generacije Andrea Kovačević koja pohađa XI-1 razred i koja je tokom devet godina školovanja postigla najbolji uspeh.

Direktor Milinković je istakao i da je na odeljenskim starešinama da u dogovoru sa učenicima organizuju slikanje za panoe kako bi imali uspomenu na svoje osnovnoškolske dane i da će to biti urađeno tokom naredne sedmice.

Do 10. juna bi trebala da se okonča procedura, održe sednice i uruče svedočanstava za svršene osnovce kako bi sve bilo spremno za upis u srednje škole sredinom narednog meseca.

Ove godine iz klupa OŠ „Sveti Sava“ u Gacku izlazi 73 učenika. Upis prvaka u ovoj ustanovi je u toku, a prema najavama, očekuje se da u septembru u školu krene 66 đaka.