Na lokalnim izborima u Gacku učestvuje 13 političkih subjekata

Centralna izborna komisija BiH je objavila preliminarne liste i kandidate  za lokalne izbore koji će se održati  15. novembra. Građani Gacka će birati načelnika između dva kandidata – Ognjena Milinkovića – kandidata SNSD i aktuelnog načelnika Milana Radmilovića – kandidata SDS.

Za odbornike u SO-e Gacko   liste  je prijavilo 13 političkih subjekata i to Demokratski  savez( DEMOS), Za pravdu i red – lista Nebojše Vukanovića, Socijalistička partija, Demokratski narodni savez( DNS), Partija demokratskog  progresa( PDP) , Ujedinjena Srpska, Savez nezavisnih socijldemokrata( SNSD) , Stranka demokratske akcije (SDA), Srpska radikalna stranka Srpske, Socijalistička partija  Srpske – „Budućnost Srpske“, Prva srpske demokratska stranka, Naša Hercegovina i Srpska demokratska stranka( SDS).

 Evidentno je da je povećan broj stranaka u  odnosu na prethodne lokalne izbore 2016. godine  kada je kandidatske liste dostavilo 9 političkih subjekata. Od DNS i  Socijalističke partije su formirane po  dvije stranke  a Ujedinjena Srpska i Naša Hercegovina  su  u međuvremenu konstituisale  opštinske odbore  u Gacku kao i „Za pravdu i red – lista Nebojše Vukanovića“.

Za 19 odbornika opštinskog parlamenta u konkurenciji su 232 lica.