U Domu zdravlja Gacko u upotrebi novi savremeni ultrazvučni aparat za ginekologiju

 Fondacija „Swisslion“, preduzetnika Rodoljuba Draškovića donirala je Domu zdravlja „Prof.dr Savo Bumbić“ Gacko ultrazvučni aparat za ginekologiju čija je vrijednost 50 000KM.

Kako su nam rekle direktorica Vera Tepavčević i specijalista ginekologije dr Nevena Miljković Mandić Dom zdravlja je poslao cirkularno pismo brojnim preduzetnicima kako bi obezbijedili nabavku ovog najsavremenijeg ultrazvučnog aparata.Skoro cio iznos uplatila je pomenuta Fondacija, ali odazvali su se i neki manji privrednici iz Republike Srpske.

 „Sva ultrazvučna dijagnostika znači puno u medicini, a naročito za naš mali Doma zdravlja. Mi smo do sada imali ultrazvučni aparat star preko 20 godina i nisu se mogli obavljati kvalitetni pregledi, ali sada sa novim i ginekološkom sondom koju prije nismo imali, naši osiguranici više neće morati ići u druge ustanove“, istakla je za Radio Gacko direktorica Vera Tepavčević prije mjesec dana kada je donacija odobrena.

Inače ona je rezultat sastanka predstavnika Opštine i javnih institucija iz našeg grada sa Rodoljubom Draškovićem, na kojem je on izrazio želju da ulaže u Gacko, a direktorica Tepavčević je iznijela prijedlog da to bude upravo prijeko potreban ultrazvučni aparat.

Doktorica Miljković Mandić je istakla da sad imamo najsavremeniji ultrazvučni aparat zahvaljujući čemu smo u Domu zdravlja dobili i u potpunosti moderno opremljenu ginekološku ordinaciju. Preventiva je ključ zdravlja, naglašava ona, u svim oblastima medicine i poziva sve građanke Gacka da se obrate za bilo kakvu uslugu, jer se sada mogu obaviti svi pregledi. Posebno ističe da je tu i za savjete i razgovor, koji je često prijekopotreban prije ginekološkog pregleda, naročito mladim damama koje prvi put dolaze u ovu ordinaciju.

Iako radi kao ginekolog u Domu zdravlja Gacko tek dva mjeseca, zadovoljna je interesovanjem pacijentkinja, a kaže da se posebno nada da će buduće mame dolaziti na preglede i po korisne savjete u planiranju trudnoće, naročito iz razloga što je aktuelna pandemija korona virusa koja sve dodatno komplikuje. Preglede možete zakazati na brojeve 059/472-013 i 059/472-012.

Više detalja u prilogu: