Humanost na djelu-„Mali fudbal za Marka“

„Najvažnija sporedna stvar na svijetu“-fudbal, danas će u Gacku biti u službi humanosti. U jutarnjim satima počeo je humanitarni turnir u malom fudbalu, a sredstva od kotizacija u iznosu od 40 maraka po ekipi, namijenjena su za pomoć u liječenju tredesettrogodišnjeg Bilećanina Marka Vučkovića.

Organizatori Kulturno sportski centar Gacko i Miloš Vasiljević su zadovoljni odzivom jer je prijavljena 21 ekipa, što je više od očekivanog. Prvo će za Marka igrati oni najmlađi, a kasnije i seniorske ekipe..

Marku Vučkoviću je novac potreban za trasplantaciju bubrega, koja će se obaviti u Bjelorusiji. U toku je prikupljanje pomoći kroz razne akcije, Gačani i Bilećani su juče trčali od Papinog dola do jezera u Bileći, nekih 70-ak kilometara, koji su već nekoliko dana u prodaju, kako bi se skupila potrebna sredstva.

Pred nama je i Novogodišnji bazar, koji se održava drugi put u našoj opštini, a sredstva prikupljena na njemu takođe će otići za liječenje našeg komšije.

Ne sumnjamo da će biti uspješan jer u njemu učestvuju polaznici Dječijeg vrtića, Centra za djecu sa posebnim potrebama, osnovci, srednjoškolci i brojni građani…Podržimo humanost, pomozimo ovog puta Marku, a samim tim i sebi, jer učešćem postajemo bolji i društveno korisniji!