Održan drugi novogodišnji humanitarni bazar u Gacku

Drugi novogodišnji humantarni bazar pod nazivom  „Ruke moje daruju da produže život“ održan je danas u Sportskoj dvorani“ u Gacku.

Organizatori bazara bili su JPU“Dječiji vrtić“ u saradnji sa JU „Kulturno sportski centar“, OŠ“Sveti Sava“, SŠC“Pero Slijepčević“, CDPP“Rastimo  zajedno“, a podržao ih je veliki broj pojedinaca i privrednih subjekata iz našeg grada.

Gačani su i ovaj put položili test humanosti.Kupovinom bilo kog izložbenog proizvoda, učestvovali su u pružanju pomoći Marku Vučkoviću, ocu dvoje djece iz Bileće, za čije liječenje je potrebno 140 hiljada KM kako bi se izvršila transplatacija bubrega u Bjelorusiji.

Prodajni štandovi pored humanosti pokazali su i veliku maštovitost naših sugrađana.Knjige, igračke, nakit, odjeća, kolači samo su dio asorimana koji su vrijedne ruke s ljubavlju darivale da produže još jedan ljudski život.

I pored lošeg vremena organizatori su bili zadovoljni odzivom posjetilaca.

Sredstva prikupljena  na današnjem bazaru biće objedinjena sa novcem koji je doniran u „Trci za zdravlje“ koju su entuzijasti, sportisti i rekreativci iz Gacka i Bileće organizovali polovinom decembra.

Prema informacijama od organizatora ukupno je prikupljeno 9.018,40KM, na jučerašnjem bazaru skupljeno je 6. 288, 40KM, u okviru trke 1. 830,00KM, na turniru u malom fudbalu tačno 900KM. Čestitke organizatorima, ali i svim učesnicima…

Opširnije u tonskom prilogu: