Snježan početak 2021. godine u Gacku – Mušnica nadošla

Kišne i snježne padavine ovih dana podigle su nivo rijeke Mušnice, kakav odavno nismo gledali. U prijepodnevnim časovima padao je snijeg, a meteorolozi  R i TE su od 7h  zabilježili 12 l padavina.

Inače u proteklih nekoliko dana bilo je preko 100 litara padavina po metru kvadratnom. Trenutno u gradu 2-3 cm snijega, koji je prestao da pada.

U 13h temperatura je iznosila 1 stepen iznad nule, dok je jutarnja bila na nuli. Prognoze kažu da nas kiša i snijeg očekuju i u popodnevnim i večernjim satima. Sutra, u petak 1. januara 2021. nešto manje padavina je najavljeno, a nastavak već u subotu. Stalno će se smjenjivati susnježica, kiša i snijeg.

Rast dnevnih temperatura najviše će se kretati do 3 stepena, dok će se u novogodišnjoj noći, koja je pred nama, živa u termometru spustiti za četiri stepena ispod nule.

Dakle, kraj 2020. i početak 2021. obilježavaju uglavnom snježne padavine, kojima se posebno raduju djeca, naročito zato što je počeo raspust.

Želimo vam i srećnu godinu, i divan raspust, i lijep odmor onima koji mogu da ga priušte, ali prije svega mnogooo zdravlja u nastupajućoj godini!

SREĆNU NOVU GODINU ŽELI VAM RADIO GACKO!!!