U Gacku obilježen Dan boraca i Boračke organizacije RS

Povodom  Trifundana – Dana Boračke organizacije RS i Dana  boraca Odbrambeno-otadžbinskog rata, danas je u crkvi Svete Trojice u Gacku služen pomen parastos borcima VRS koji su svoje živote ugradili u temelje Republike Srpske. Upriličena je i posjeta Spomen sobi gdje su prislužene svijeće, a potom su položeni vijenci na centralno spomen obilježje „Kruna  gatačkim junacima“.

Vijence su položili predstavnici opštinske vlasti, opštinske Boračke organizacije, predstavnici porodica poginulih, umrlih i nestalih boraca VRS.

Obilježavanju Dana Boračke organizacije, uz  članove porodica poginulih i umrlih boraca, ratne vojne invalide i demobilisane borce, prisustovali su predstavnici političkog i javnog života naše opštine.

15. februar, Trifundan je posvećen i obilježavanju  217- te godišnjice od podizanja  Prvog  srpskog ustanka i kompletnoj borbi Srba kroz istoriju za očuvanje slobode, vjere i opstanka na svojim vjekovnim ognjištima.

„Danas je veliki dan“ rekao je tom prilikom načelnik opštine Gacko Ognjen Milinković i dodao: “Ovo je dan kada se sjećamo onih koji su u krvavoj,  teškoj i časnoj borbi stvorili i sačuvali najsvetiju i najskuplju tekovinu u novijoj istoriji srpskog naroda- Republiku Srpsku“.