У суботу сахрана владике Атанасија

Сахрана умировљеног Епископа захумско-херцеговачког и приморског Атанасија, биће у суботу, 6. марта, на Задушнице, саопштено је из Епархије.

„У Саборном храму Требињу, у суботу од 8:30 часова биће служено јутрење са опелом, а од 10 часова Света заупокојена литургија. За 12 часова планиран је полазак погребне поворке, од Саборног храма у Требињу до Манастира Тврдош, и то кроз главну капију порте, улицом Десанке Максимовић, кроз Његошеву, затим у улицу Војводе Степе Степановића, до кружног тока, и даље Засад Пољем до манастира Тврдош. Од 13:30 часова планиран је укоп у параклису Васкрсења Господњег у гробљу Манастира Тврдош“, рекао је ђакон Бранислав Рајковић, представник Епархије ЗХиП за медије.

До дана сахране, тијело новопредстављеног умировљеног Епископа Атанасија биће у требињском Саборном храму, гдје ће се сутра од 9 часова служити Света заупокојена литургија, уз поклоњење вјерних.

Епархија захумско-херцеговачка и приморска моли све, који буду присуствовали богослужењима и сахрани Епископа Атанасија да се строго придржавају епидемилошких мјера, прописаних од стране надлежних институција.