Martovski snijeg nije izazvao veće zastoje u saobraćaju, putevi prohodni

Na čišćenju snijega koji je od juče padao u našem gradu od ranih jutarnjih sati  angažovani su radnici „Komusa“. Kako nam je potvrdila direktorica Dragana Rudan  čišćenje snijega se obavlja po prioritetima, najprije  se krenulo od Doma zdravlja, potom su raščićeni prilazi školama i opštini. Kako kažu iz „Komusa“ radnici i lopatama čiste troatoare, a u skladu sa mogućnostima nastaviće sa uklanjanjem snijega sa gradskih saobraćajnica.

Što se tiče regionalnih i magistralnih puteva na teritoriji naše opštine sve je prohodno potvrdio nam je rukovodilac punkta Putne službe Gacko Momčilo Beatović. Istini za volju, naglašava on, dešavaju se probelemi sa šleperima koji povremeno ometaju  saobraćaj na pojediniim putnim pravcima. Beatović apeluje na vozače  da je obevazna  upotreba zimske opreme.

Sa autobuske stanice imamo inforamciju da nije bilo kašnjenja autobusa, kako na lokalnim relacijama tako i u međugradskom saobraćaju. Inače visina snijega u gradu danas je 20 centimetara. Na Čemernu snježni pokrivač iznosi 29cm. Padavina za 24h u Gacku je bilo 20 i po metru kavadratnom, dok je na planinskom prevoju Čemerno palo 17l po metru kvadratnom.

Jutarnja temperatura je bila 1 stepen ispod nule, najviša dnevna će biti oko 1 stepen, a prognoze kažu da će nas blaže snježne padavine pratiti tokom cijelog dana…Poslijepodne doći će do smanjenja, a tokom noći i do potpunog prestanka padavina. Sutra sunčano, ali osjetno hladnijee…