Ministri sa poljoprivrednicima iz Gacka

Danas je u Sali SO Gacko održan radni sastanak načelnika opštine Gacko Ognjena Milinkovića, Borisa Pašalića ministra poljoprivrede u Vladi RS i Staše Košarca, ministra spoljne trgovine BiH sa poljoprivrednim proizvođačima u opštini Gacko.

Načelnik opštine je rekao da poljoprivredni proizvođači zaslužuju mnogo veću podršku za svoj rad i istakao da je poljorivredna proizvodnja na značajnom nivou u našoj opštini.

Ministar Boris Pašalić je rekao da je iznos za podsticaje koji ministarstvo isplaćuje za proizvođače sa područja opštine Gacko za pet godina porastao za skoro 30 odsto što govori o razvoju poljoprivrednih kapaciteta.

Kako je ministar Košarac istakao, ovo će biti samo jedan u nizu sastanaka sa ciljem da se investira u pogon mesne industrije, a da je u fokusu i razvoj agro-turizma.

Goran Starović poljoprivrednik iz Gacka je istakao da su problemi evidentni i da su se na sastanku čula obećanja, a vreme će pokazati da li će biti ispunjena. Za sada može da se kaže da se podsticaji smanjuju, a podrška države nije dovoljna.

Opširnije u tonskom prilogu: