17 godina uspješnog rada-SK „Mladost“ Gacko

Godina za nama ostala je i u znaku odličnih rezultata SK Mladost. Oni su krajem godine najmlađim, novim članovima ali i onima koji su svojim trudom to zaslužili, dodijelili simbolične, ali i vrijedne nagrade.

U jednom prisnom odnosu od početka, od  2002. godine strijelci Gacka biju svoje bitke sa osmijehom na licu i sigurnim okom. U veoma teškim uslovima zimi, kada nam se čini da je u streljani minus, pucaju u mete i što je najvažnije pogađaju.

Mlađim strijelcima kažu zima ne smeta, a stariji, među nima i trener i osnivač kluba Momir Vuković sliježu ramenima, obrazlažući da je ovo skup sport i da finansija za grijanje nema.

To nije obeshrabrilo brojne poletarce da se upišu u septembru 2019. godine, ali možda jeste roditelje, pa u zimskim mjesecima ipak rjeđe dolaze.

Sve pomenuto nije spriječilo strijelce da često budu prvi u BiH. Ivan Slijepčević je prošle godine upucao i svoj i rekord BiH.

Izdvojićemo još da su 10 puta zaredom bili osvajači KUP-a RS. Streljana je vlasništvo Opštine Gacko, a izgrađena je i opremljena budžetskim sredstvima kluba koja su skromna, kaže Vuković.

Kroz klub je za sve ove godine prošlo oko 200 strijelaca, a ono što ističu svi sa kojima smo razgovarali, jeste odlično druženje na kojima bi im mogli mnogi pozavidjeti.

Osnovali su i samostalan Streljački klub invalida Gacko prije nekoliko godina, koji zasad nije posebno finansiran iz opštinske kase. Treba reći i da je to jedini klub u Gacku koji okuplja ljude sa invaliditetom.