Sportisti deranžirani epidemijom

U FK „Mladost“ su nam potvrdili da je nakon odigrana 3. kola proljećnjeg dijela takmičenja, sezona prekinuta zbog loše epidemijske sitacije Republike Srpske. Čeka se nastavak, kojem se nadaju već sledeće sedmice, kaže sekretar kluba Dušan andrijašević.

Odbojkaški klubovi su završili sa takmičenjima u Prvenstvu. Odbojkašice su u polufinalnim utakmicama plej-ofa izgubile od BL „Voleja“, dok su odbojkaši u polufinalu poraženi od „Radnika“ iz Bijeljine.

Odbojkašice su završile takmičenje na 3. mjestu na tabeli Premijer lige BiH. Prema riječima generalnog sekretara kluba ŽOK „Gacko“ Radovana Papovića sa takmičenjima nastavljaju mlađe kategorije, a pred juniorkama je završnica turnira u koju su ušle 4 ekipe u Republici Srpskoj.

Prema riječima trenera MOK „Gacko“ Milana Boškovića pred seniorskim timom je utakmica 1. kola KUP-a RS u maju, a Prvenstvo RS su završili na 4.poziciji, što je, kako kaže, bilo i realno.

U polufinalnim utakmicama plej-ofa izgubili su od „Radnika“ u Bijeljini u oba susreta koja su odigrali u gostima, ali bijeljinski tim je svakako bio favorit jer je on nosilac tabele, bez poraza u sezoni.

Djeca ove sedmice počinju sa treninzima, potvrdio je Bošković.

Kik-bokseri su se takođe pripremali za takmičenja koja se uprkos epidemiji održavaju u Srbiji, ali zbog loše epidemijske situacije u Gacku, prekinuli su sa treninzima, tako da su neka takmičenja već propustili.

Prema riječima jednog od naših najuspješnijih kik-boksera i sportista Milana Babića, očekuju nastavak trenažnog procesa. Inače trener kluba Veselin Đuričić, uslijed pandemije, koja još uvijek traje, i pored velike ljubavi prema kik-boksu, nije želio da izlaže djecu riziku.

Za takmičenja su se pripremali Aleksandar Milošević i Tamara Mučibabić i od njih se očekivalo i očekuje mnogo, kažu u klubu.

Babić takođe planira da se vrati treninzima, i kao pomoćni trener, i kao takmičar. Njegov plan je da se izbori za nastup u Reprezentaciji Srbije.

S obzirom da su takmičenje u Obrenovcu propustili, pripremaće se za „Trofej Beograda“, koji će se doržati 24. aprila, potvrdili su u KBK „Tigar“.

Prvi tim OKK „Gacko“ trenira i priprema se za nastavak sezone. Ostala su još 3. kola Druge lige RS, koja bi trebali odigrati ako se stvore uslovi za to, kaže trener i sportski direktor kluba Vladimir Vulović. Mlađe kategorije očekuju nastavak trenažnog procesa.

Do sada, bez poraza su pioniri i junori, pa se s pravom u klubu nadaju ulasku u završnicu takmičenja u ovim kategorijama.

Džudo klub „Gacko“ takođe očekuje nastavak takmičenja. Prema riječima trenera Jova Samardžića, kad počnu sa radom škole i oni će nastaviti sa treninzima.

Starije pionire i juniore očekuju Prvenstvo RS i državno prvenstvo u maju. Oko 10-ak takmičara se priprema za ova takmičenja, dok će svih 35 članova kluba učestvovati na Međunarodnom turniru u Berkovićima 9. maja, ukoliko epidemijske prilike to dozvole, ističe Samardžić.

SK „Mladost“ i SKI „Gacko“će takođe uskoro nastaviti sa takmičenjima. Sa treninzima su počeli, kaže trener Momir Vuković. U nedjelju su trebali organizovati takmičenje za pionire u gatačkoj streljani, ali zbog epidemije koja je još u jeku, odgodiće za sedam dana.

Očekuje ih i 1. kolo Lige invalida RS, koje će se održati u Trebinju. Kako kaže Vuković i naši sportisti iz kategorije invalida spremaju se za nastup.

I streljačke klubove, kao i ostale, osim epidemije, pogađa i teška i nezavidna finansijska sitacija, za koju se nadaju da će nadležni uskoro naći neko rješenje, jer bi u suprotnom došao u pitanje rad mnogih gatačkih klubova, u kojima osim seniora, trenira i gro dječije populacije opštine Gacko.