Одржан регионални састанак ОБО Источне Херцеговине

 Највише пажње   на  јучерашњем састанку Борачких  организација  регије Источне Херцеговине  посвећено је Јавном позиву  за додјелу  једнократне помоћи незапосленим, демобилисаним  борцима  Војске Републике Српске млађих од 60 година  од прве до пете категорије.

Позив је отворен 2. парила и траје до 5.маја.Састанку је присуствовао  предсједник Борачке организације  Републике Српске Миломир Савчић  а у име општине Гацко  присутне је поздравио  начелник општине Огњен Милинковић који је истакао да је брига о борачким категоријама императив  у раду предходне  и садашње власти.  На мој приједлог нагласио је Милинковић ,у буџету општине  Гацко   ове године    је планирано   десет процента  више  за  рјешавање питања бораца  одбрамбено отаџбинског рата.

Предствници борачких  организација  Источне Херцеговине категорични су у оцјени да Јавни позив  има низ пропуста, критерији  и услови за добијање помоћи су лоше дефинисани и не обухватају све учеснике рата , на првом мјесту  оне који су се  послије рата вратили  у Федерацију. Њима је  нанесена штета и она се мора исправити поручено је са састанка.

Предсједник БОРС-а Миломир Савчић  је изразио задовољство састанком  и похвалио приједлоге  везане за  побољшање  статуса бораца, породица погинулих и ратних војних инвалида.