Предузеће Р и ТЕ Гацко обиљежава крсну славу-Светог Ћирила и Методија

Празник Светог Ћирила и Методија предузеће Р и ТЕ Гацко обиљежава као крсну славу. Због епидемиолошке ситуације обиљежавање крсне славе  ове године биће скромније и ужем кругу, а присистоваће општинско руководство на челу са начелником и предсједником СО сазнајемо у управи предузећа.

У  12 часова биће положено цвијеће на  спомен обиљежје погинулим радницима у протеклом отаџбинском рату  у  кругу предузећа, а потом ће услиједити славски ручак.

 Иначе, ТЕ Гацко је искључена са електро- мреже већ други дан због  радова редовног годишњег ремонта.  Ремонтни радови ће, према плану,  трајати  40 дана а њима ће бити обухваћени турбина, котао и остала витална постројења.

Од почетка године из гатачке термоелектране  у електроенетгетски  систем је испоручено  649.181  гигават часова електричне енергије.

У протеклом периоду блок Термоелектарне дужи период радио је стабилно, без већих техничких проблема са дугим временским интервелима између застоја потврђено нам је такође у управи  предузећа.

У 2020. години ТЕ Гацко је провела на мрежи 7 885 радних сати што је уједно и година рекорда по броју сати проведених на мрежи од пуштања у рад.