Донација општине Гацко: У Дому здравља могуће тестирање на антитијела

Дом здравља Гацко од данас располаже са апаратом  за серолошко и антигенско тестирање  на Ковид 19 и друге анализе. Апарат је обезбиједила општина на иницијативу начелника Огњена Милинковића .Како нам је потврдила директор Дома Здравља Невена Миљковић Мандић , заинтересовани грађани  могу да провјере  ниво ИгГ и ИгМ антитијела  у крви по повољној цијени  од 29 КМ. Ниво антитијела  могу провјерити особе  које су прележале  Ковид 19 , особе које планирају  и које су обавиле вакцинацију и и ревакцинацију.

Директор  Дома здравља се најискреније захваљује начелнику на разумијевању  и подршци овој  здравственој установи.

Начелник Милинковић је срећан  што ће сада и Гачани  моћи овакве и сличне анализе да ураде у Дому здравља.

„Општина Гацко је опредијељена  да у свим  сегментима помогне Дом здравља на добробит свих наших грађана“, поручио је први човјек општине  и „нагласио да се ради  о мултифункционалном апарату  који ће бити јако користан поготово  што још увијек траје пандемија вируса  короне“.

„За једну овакву анализу  до сада  су наши суграђани  морали ићи у Требиње  а сада могу  радити у нашем Дому здравља  стим да ће анализе бити и нешто јефтиније у односу на окружење,“ подвукао је начелник Милинковић. Апарат је  набављен под повољним условима  и коштао је око 6 хиљада КМ.

Овом обавјештењу  додајмо и  позив на пријаву за вакцинацију   особа старијих од 65 година  и млађих од овог годишта  који спадају у приоритетну групу за вакцинацију, здравствени радници и особе са хроничним  болестима. У овом тренутку Дом здравља располаже  са вакцинама Спутник В, Астра Зенека а очекује се и допремање   одређених количина  вакцина произвођача  Фајзер. Заинтересовани се могу  пријавити на телефон са бројем 059 472 013.