Усаглашен Дневни ред, сједница СО 11. јуна

На јучe одржаном колегијуму Скупштине општине Гацко усаглашен је Дневни ред који ће се наћи на наредном скупштинском засједању, заказаном за петак, 11. јун.н За усаглашавање Дневног реда гласало је 5 одборника, док су два била уздржана.

На Дневном реду који ће, како је планирано, имати 25 тачака, одборници ће разматрати Иницијативу за изградњу зграде за младе брачне парове. Шеф клуба одборника СНСД, Синиша Шуковић објаснио је да постоји обећање Владе Републике Српске, која ће поред Општине и самих купаца учествовати у суфинансирању изградње. Анкета за процјену заинтересованих је актуелна, и до 11. јуна ће се знати број оних који су исказали интерес за овај пројекат.

Предсједник Скупштине, мр Рајко Паповић, истакао је и то да ће млади брачни парови имати могућност да путем кредитног задужења свој дио учешћа враћају у року отплате од 10 до 15 година, што ће такође у наредном периоду бити прецизније дефинисано. Радиће се на прикупљању документације и осталих појединости на основу најбољих примјера из градова у окружењу.

Иницијатива за проглашење непокретног културног добра од изузетног значаја – „Гат“, једна је од тачака о којој ће се одборници изјаснити на наредном засједању. Замјеник начелника општине, Синиша Мандић, рекао је да је иницијатива Мјесне заједнице Брљево оправдана, како би се заштитио културно – историјски значај Гата и спријечило његово даље уништавање. 

Такође, пред одборницима СО Гацко ће се на Петом редовном засједању наћи  извјештај о извршењу Буџета општине Гацко за 2020. годину, Извјештај о реализацији капиталних пројеката, као и Приједлог одлуке о додјели општинских награда и признања.

На крају јучерашњег колегијума, предсједник Скупштине, Рајко Паповић, позвао је све одборнике на традиционално обиљежавање Дана општине у Брљеву, 6. јуна, које ће и ове године, у складу са епидемиолошком ситуацијом, бити скромно организовано.