У петак отворени „Дани Саве Владиславића“ у Гацку

У петак вече је, уз пригодан програм и презентацију о грофу Сави Владиславићу, у Народној библиотеци отворена манифестација „Дани Саве Владиславића“ у организацији Просвјете, а под покровитељством општине Гацко. Свечаност је отворио замјеник амбасадора Руске федерације у БиХ Алексеј Керестеђијанац.

Програм су припремили ученици СШЦ „Перо Слијепчевић“, а побједницима конкурса на тему “ На Тргу Саве Владиславића“, осим представника амбасаде, награде су уручили начелник општине Огњен Милинковић и предсједник гатачке „Просвјете“ Радомир Вучковић.

Прво мјесто је припало ученику ОШ „Свети Сава“ Огњену Бошковићу, друго ученицама првог разреда гимназије Сари и Јани Додер (које су представиле и свој рад о грофу Сави, рађен под менторством професора историје Дрaгана Лажетића), док је трећенаграђена Ивана Савић, ученица трећег разреда гимназије.Публика је уживала слушајући састав младог Бошковића, који је надахнуто говорио о Сави.

Гимназијалке Бојана и Јована Радмиловић су уз гитару пјевале руске пјесме и приредиле још љепши амбијент у којем се славило руско-српско пријатељство, а програм је водила ученица другог разреда гимназије Марија Вучић.

„Дани Саве Владиславића“ синоћ су настављени отварањем изложбе посвећене овом српском и гатачком великану у галерији Дома културе.