Одржан турнир „Гацко 2021“ у стрељаштву

Отворено првенство Гацка у стрељаштву „ТУРНИР ГАЦКО 2021“, одржано је осми пут заредом протеклог викенда. Уврштен је у Званични Календар такмичења стрељачког савеза Босне и Херцеговине и Републике Српске. Турнир се одржава по календару први викенд у мјесецу јуну текуће сезоне, годинама се одржава у оквиру спортских активности поводом славе општине. На турниру учествују скоро сви стрељачки клубови и стријелци из БиХ који раде по Међународном програму стрељаштва.

Турнир је одржан у недељу, 06.06.2021. год. уз учешће 60 такмичара и десетак стрељачких радника из стрељачких клубова БиХ: СК „Сарајево“ и СК „Жељезничар“ из Сарајева, СК „Високо“ из Високог, Ск „Геофон“ из Теслића, СК „Зеница“ из Зенице, СК „Тешањ“ из Тешња, СК „ТРБ“ (Технички Ремонт Братунац) из Бијељине, СК „Рудар –С“ из Угљевика, ОСК „Леотар“ из Требиња, и наши СК „Младост“ клуб организатор и домаћин такмичења.

Морамо истаћи да је први пут у БиХ на овом такмичењу у дисциплини ваздушни пиштољ, у женској конкуренцији гађало довољан број такмичарка за званично проглашење и у овој дисциплини. Такмичење је одржано у најачој сениорској конкуренцији, а право наступа су имали и такмичари из млађих категорија.

Помену ћемо резултате такмичара, освајача три прва мјеста појединачно из све четири стрељачке дисциплине:

СЕНИОРИ, Ваздушна пушка

  1. Мј:   Неџад Фазлија са погођених   413,7 кругова
  2. МЈ:   Матеј Рашић             -//-             412,2 кр.
  3. Мј:   Неџад Џанковић      -//-             406  кр.

СЕНИОРКЕ, Ваздушна пушка

  1. Мј:   Сегмедина Бјелошевић са погођених  412,8 кругова
  2. МЈ:   Алмедина Арнаутовић           -//-            408,5 кр.
  3. Мј:   Нејра Мехмедовић                 -//-             407  кр.

СЕНИОРИ, Ваздушни пиштољ

  1. Мј:   Синиша Петковић са погођених  377 кругова
  2. МЈ:   Никола Јовичић             -//-            371  кр.
  3. Мј:   Мирослав Петровић     -//-            367  кр.

СЕНИОРКЕ, Ваздушни пиштољ

  • Мј:   Софија Ракић        са погођених  356 кругова
  • МЈ:   Аида Хунчек -Пита       -//-            355 кр.
  • Мј:   Амина Хоџић                 -//-            338  кр.

Побједницима су додијељене медаље за три прва мјеста у појединачном пласману. Дипломе су додијељене до петог мјеста, а сви добитници медаља су добили новчане награде које додјељује клуб домаћин од наплаћених котизација.

По завршетку такмичарског дијела предсједник клуба домаћина је позвао све такмичаре на заједнички ручак у оближњи ресторан.

Турнир је протекао у спортској атмосфери и лијепом дружењу такмичара. Судије су одлично обавиле свој посао и није било никаквих жалби на резултат ни по било ком другом основу, истичу у СК „Младост“ Гацко.