Турнир 3X3 у Гацку-празник кошарке и дружења

У оквиру манифестације „Културно-спортско љето Гацко 2021“ јуче је у Гацку оржан турнир у баскету 3×3 у три категорије. Такмичили су дјечаци узраста 2003/2005, 2006/2007 и 2008 годиште и млађи. На турниру је учествовало 12 екипа , а такмичиле су се кошаркаши из Гацка, Билеће, Невесиња и Требиња.

Прво мјесто у категорији 2008. годиште и млађи припало је екипи „Хео“ из Билеће која је у финалној утакмици била за нијансу боља од  „Орлова“ из Требиња. Треће мјесто заузео је тим „Вележа“ из Невесиња који је надиграо „Баскеташе“.

У финалној утакмици за годиште 2006/2007. екипа “Метар од даске“ из Гацка била је боља од вршњака „Вележа“ из Невесиња, док је треће мјесто освојила екипа „Случајни пролазници“ из Гацка.

Најбољи најстарији баскеташи синоћ били су из екипе „Лоши момци“ из Гацка који су савладали екипу „Ниђе везе“ из Невесиња, док је трећепласирана била екипа „ОКК Гацко“.

„Вечерас смо видјели квалитетну кошарку и доста перспективних младих кошаркаша“, рекао је синоћ један од организатора турнира, директор и тренер „ОКК Гацко“ Владимир Вуловић. Он се захвалио спортским пријатељима из Требиња, Невесиња и Билеће који су подржали турнир у Гацку.

„У Гацко је увијек лијепо доћи, дружити се и играти кошарку и то је љепота спорта“, нагласио је спортски новинар Ратомир Мијановић који је на турнир довео „Орлове“  из Требиња.

Подршку младим кошаркашима синоћ су пружили сад већ афирмисани спортисти из нашег града Гојко Суџум и Срђан Бошковић који нису заборавили гдје су научили прве кошаркашке кораке. Срђан је сада на прагу професионалне каријере у „Игокеи“ из Лакташа.

Лука Јањић, један од најперспективнијих младих кошаркаша из Гацка, синоћ се окито са двије медаље. За њега паузе љетос нема , а како каже, наставиће ће да ради идивидуално током цијелог љета.

У ревијалном дијелу програма највише аплауза су побрали најмлађи чланови „ОКК Гацко“ који су показали колико су научили за кратко вријеме тренирања у клубу.

За љубитеље кошарке било је ово једно лијепо дружење које ће наставити надамо се и наредних година.