Сениори СК „Младост“Гацко су званични прваци БиХ у дисциплини ваздушни пиштољ

Првенство Босне и Херцеговине у гађању ваздушним оружјем (пушка и пиштољ) одржано је у суботу 10.07.2021. у стрељани „Зетра“ у Сарајеву. Такмичење је одржано у сениорској категорији (наступио је 91 такмичар из 14 стрељачких клубова).

Сениори СК „Младост“ из Гацка су званични прваци БиХ у дисциплини ваздушни пиштољ.

У клубу кажу да су имали доста проблема око одласка на Првенство, а на самом такмичењу је било додатних потешкоћа јер у финалу свих 8 такмичара гађају истовремено са својим оружјем, а СК „Младост“ посједије само један пиштољ. Били су приморани да посуђују од других клубова, али успјех ипак није изостао.

РЕЗУЛТАТИ:

Сениори, ваздушна пушка

За сениоре на ваздушној пушци је гађао Никола Шушић трећи члан екипе за појединачни пласман,а остали такмичари нису наступили у овој дисциплини јер су ушли у финале на пиштољу.

Сениорке, ваздушна пушка

  • Јелица Милетић је погодила 583 кр.
  • Тијана Црногорац   570  кр.
  • Наталија Гојковић  550  кр.
  • Ивана Мирић  542 кр.

Екипно су погодиле 1695,4 круга и заузеле добро 4. мјесто у веома јакој конкуренцији. Прва је била екипа Сарајева, 2 мј. Тешањ и 3 мј. Жељезничар. Сегмедина Бјелошевић је пуцала рекорд финала БиХ, од 247,2 кр.

Сениори, ваздушни пиштољ

  • Иван Слијепчевић 548 кругова
  • Стефан Ашкрабић  547 кр.
  • Стефан Појужина  517 кр.

Екипно су погодили 1612 кругова и заузели прво мјесто у БиХ, испред друге екипе Сарајева трећа је била екипа Високог па слиједе Леотар, Жељезничар и др.

У појединачном пласману после одржаног финала је био први Никола Јовичић из Геофона, а наши такмичари су постигли следећи скор: Иван Слијепчевић је ушао као пети, а завршио финале на седмом мјесту, Стефан Ашкрабић је и после финала остао на 6. мјесту у појединачном пласману. С обзиром да нису имали ниједан припремљен свој пиштољ за наступ у финалу, ови пласмани су добри и појединачно, истучу у клубу.

Наредни викенд је према Календару такмичења СС РС планирано Првенство РС у Теслићу за јуниорске и сениорске категорије.