Министарка финансија РС Зора Видовић посјетила Општину Гацко

Министарка финансија Републике Српске Зора Видовић боравила је данас у радној посјети општини Гацко гдје је разговарала са начелником општине Огњеном Милинковићем.

„Општина Гацко има доста наслијеђених проблема, без обзира што је имала веома висок буџет у односу на број становника. Велике су краткорочне обавезе што начелнику и његовим сарадницима прави проблем у наредном периоду„ – истакла је министарка Видовић.

Она је нагласила да је са начелником разговарала о значајним пројектима за Општину Гацко, а помоћ од стране Владе састојаће се у томе што ће општина аплицирати пројекте у наредном периоду. Влада РС ће свим општинама додијелити 20 милиона марака, а у дио ових средстава биће укључена и општина Гацко. Поменута новчана средства неће моћи да се користе за буџетску потрошњу већ искључиво за пројекте.

Начелник општине Гацко Огњен Милинковић је упознао Видовићеву да пројектима који су већ извјесни.

„Оно што ускоро креће је доградња Дјечијег вртића, уређење градског трга и измјештање пијаце. Средства од Владе РС биће усмјерема у првом реду за изградњу зграде за младе брачне парове, јер смо добили 70 захтјева. У наредних годину – двије ту је свакако пројекат водовода, канализације и обилазнице„ – истакао је Милинковић.

Прије посјете општини Гацко министарка финансија Републике Српске Зора Видовић боравила је у радној посјети Требињу.

Опширније у тонском прилогу: