ПРВИ У БИХ на ваздушном пиштољу- СТРИЈЕЛЦИ СК „МЛАДОСТ“ ГАЦКО

Иван Слијепчевић, Стефан Ашкрабић и Стефан Појужина у суботу у сарајевској „Зетри“ упуцали су резултат за историју клуба и града, за један круг су били бољи од до сада неприкосновене екипе „Сарајева“.

Помало су изненадили и сами себе, јер су као јуниори, овај пут у сениорској категорији, боље пуцали од искуснијих стријелаца „Сарајева“, који биљеже  и европске и свјетске наступе.

Сениори, ваздушни пиштољ:

  • Иван Слијепчевић 548 кругова
  • Стефан Ашкрабић  547 кр.
  • Стефан Појужина  517 кр.

Екипно су погодили 1612 кругова и заузели прво мјесто у БиХ, испред друге екипе „Сарајева“,трећа је била екипа „Високог“ па слиједе „Леотар“, „Жељезничар“ и др.

Осим искуства нашој златној екипи недостају и услови које би требало да имају, али важно је да им не недостаје срце и храброст да у правом тренутку пуцају без страха.

Гости Радио ГацкаИван и Стефан Појужина кажу да је најважнији ментални склоп личносту у овом спорту. То најбоље зна оснивач и дугогодишњи тренер клуба Момир Вуковић, који је несумњиво поносан на њих. Он је свакако заслужан за стварање оваквих првака БиХ.

Иван је вишеструко награђивани такмичар гатачког клуба, који је у јуниорској категорији првак и нада се да ће ту позицију задржати, док је Стефан почео да наступа за клуб прије годину дана, али већ на пиштољу биљежи сјајне резултате и нада се самом врху табеле и екипно и појединачно.

Пред њима је радно љето и најважнија такмичења у јуниорској категорији, јер је сезона почела касније због епидемије.

Очекују добре резултате и у дисциплини ваздушна пушка, али њихова главна дисциплина ипак је пиштољ. Истичу да бодре једни друге, иако су сами себи јака конкуренција, када је појединачан пласман у питању.

Од јесени их чекају студије које су сва тројица уписали и неки нови кругови у Новом Саду. До тада пуцају за СК „Младост“ и свој град. Желимо им много среће!

Више детаља у разговору…