//Саопштење из Кабинета Начелника општине Гацко

Саопштење из Кабинета Начелника општине Гацко

Из Кабинета Начелника општине Гацко стигло нам је сљедеће саопштење, које преносимо у цјелости:

Одјељење за инспекцијске послове Општинске управе Гацко утврдило је да је Меџлис Исламске заједнице у Мјесној заједници Кула, без законом прописане документације почео изградњу спомен обиљежја погинулим припадницима такозване Армије БиХ, и, сходно томе, издало налог да се радови обуставе.

Оно што додатно забрињава јесте информација добијена из Полицијске станице Гацко да је у суботу 31. јула, предвиђено одржавање комеморатнивног скупа са истакнутим  заставама и другим обиљежјима такозване Армије БиХ, а очекује се долазак већег броја припадника Патриотске лиге БиХ.

Ова вијест проширила се међу становницима Гацка и изавала узнемиреност.

Због свега наведеног, у општини Гацко одржан је састанак са представницима Скупштине општине, полицијске станице Гацко и Инспектората и донесен је закључак да се предузму све прописане мјере и радње које ће допринијети очувању добросусједских односа на подручју општине Гацко.

 У том циљу, одржан је састанак са представником организатора коме је предочено коју све законом прописану документацију мора посједовати да би се спомен обиљежје могло поставити и затражено је уклањање обиљежја такозване Армије БиХ.

Наглашавамо да нам је приоритет одржавање добрих међунационалних односа који су на високом нивоу и изражавамо наду да ће у будућности организатори оваквих и сличних манифестација водити рачуна да својим чињењем не стварају тензије међу становништвом наше општине.