Гачани даривали крв у Источном Сарајеву

У  Источном Сарајеву 29. jула  је организована акција добровољног даривања крви којој су се придружили и даваоци из Гацка.  Од 20  добровољних давалаца  из  Удружења  добровољних давалаца Гацко,  19 их је дало драгоцјену течност. Предсједник УДДК Гацко Мирослав Вуковић Хрго крв је даривао 80-ти пут. Недавно је од Црвеног крста Републике Српске добио пехар –  признање за истрајност и хуманост коју исказује деценијама.

Није ово први пут да Гачани дарују крв у Источном Сарајеву. Били су и недавно, на великој акцији даривања која је одржана у новоотвореној спортској дворани . Осим свог Гацка, крв редовно дарују и у другим околним општинама и градовима.

Из Удружења добровољних давалаца крви Сарајевско-романијске регије и Службе трансфузије у Болници ”Србија” захвални су пријатељима на одзиву и помоћи, јер је тренутно потреба за дозама крви већа.

”Искрено им се захваљујем у име свих наших суграђана који жељно очекују ове јединице крви. Захваљујем се и Хргу  који нам је учинио част да код нас дарује крв осамдесети пут. Ако израчунате по 450 мл., то је једна цистерна крви коју је дао од своје младости до данас. Хвала вам још једном што сте ту“, ријечи су Госпаве Пејић, предсједника Удружења добровољних давалаца  крви Сарајевско-романијске  регије.

Том приликом хуманисти из Гацка су посјетили и цркву у Трнову као и споменик погинулим борцима Гатачке бригаде у Добом  Пољу гдје су запалили свијеће и положили цвијеће.

 Дан касније, 30. јула шест  чланова УДДК Гацко дали су крв у трансфузиолошкој служби  болнице у Фочи.