Iz škole planinarenja sa puno utisaka

Od ponedeljka do srede u planinarskom domu na Papinom Dolu, u podnožju Volujaka i Lebršnika, boravila je prva grupa od 30-tak dece iz Gacka.

U tri dana je stalo bezbroj aktivnosti, izazova, druženja i zabave. Postavljanje šatora, snalaženje u prirodi, paljenje logorske vatre, igre bez granice, uspon na Kuk, samo su neke od nezaboravnih uspomena koje će poneti sa kampa. Prosto su se utrkivali da sa nama podele svoje impresije.

Veliki trud su uložili članovi planinarskog društva „Volujak“ iz Gacka da sve teče bez problema. Ekipu edukatora su činile Jelena Gutović i Jelena i Nada Jovović. One su osmislile zanimljive igre, ali i zabavne sadržaje kako bi trodnevni boravak mališana na planini bio što uzbudljiviji.

Ono što je svima najvažnije je da deca puna utisaka odlaze iz kampa, istakli su Nada Jovović i Radoš Milošević

I vaš reporter je imao privilegiju poslednji dan kampa da se druži sa grupom mališana i da testira svoju spremnost i kondiciju.

Kako nam je rekao Milan Vujović, predsednik planinarskog društva, važno je da čovek odluči i krene. Svoj tempo i način da u prirodi uživa prilagođava sebi i svojim afinitetima.

A da je priroda bila blagonaklona prema nama uverićete se čim siđete sa asfalta u bilo kom pravcu.

Opširnije u tonskom prilogu: