Да ли је ФК „Младост“ Гацко пред гашењем?

Синоћ је у сали СО одржана изборна скупштина ФК „Младост“.   Као ни након претходних сједница Скупштине клуба – рјешење проблема још увијек се не назире, а до почетка новог првенства остало је још седам дана.

На синоћној сједници није било предлога за новог предсједника УО ФК Младост,  а неопозиве оставке чланова  управе – нису усвојене.

Предсједник Скупштине ФК „Младост“ Милан Рончевић у разговору за наш радио навео је да је на Скупштини договорено формирање радне групе , састављене од представника Клуба и представника Савјета за спорт СО Гацко, те да ће циљ ове радне групе бити да кроз сарадњу са руководством општине изнађу  излаз из ситуације у којој се Клуб тренутно налази. Као међукорак којим би клуб добио на времену, наводи да ће тражити одлагање утакмице првог кола, што би отворило простор од  неких 15–ак дана.

 Делегат у Скупштини клуба, Мирослав Вуковић навео је да је у клубу 25 година и да ситуација у никада није била тежа. Каже и да је највећи проблем новац и дуговања према фудбалерима. Сматра да је грешка општинске управе што нису уплаћена средства која су предвиђена за клуб.

„Скупштинска већина није прихватила Бранка Шојића за предсједника Управнопг одбора клуба, мислим да је он највећи кривац за ситуацију у коју смо дошли,“истиче Вуковић.

Делегат у Скупштини , Веселин Слијепчевић каже да је у клубу 44 године и да се клуб бори са великим проблемима већ дуги низ година. „За Младост сам почео да играм 1977, и не могу да схватим све ово што се дешава. Прије 10 дана у овом граду су одржани турнири који су били догађај за читаву Херцеговину, а данас  разговарамо о оваквим стварима. Мислим да је одговорност на Скупштини клуба,  Скупштина је  требала да да шансу новој управи, новим људима који би покушали да извуку клуб из депресије у којој је већ годинама –  па да након неког времена каже ради ли управа добро или не. Плашим се да је пропуштена велика прилика да се ураде неке добре ствари за клуб.“

О ситуацији у клубу разговарали смо и са бившим фудбалерима ФК „Младост“ –  Велибором Васиљевићем, Жељком Поповићем и Бојаном Мрковићем.

Кажу да је нова управа почетком априла кренула у рјешавање наслеђених финансијскх проблема из претходног периода, али да се након прве скупштине  све  закомпликовало,  и да је Клуб  већ мјесецима у  пат-позицији  којој се крај и разрјешење не назире

О свему овоме опширније у тонском прилогу: