Jezero Desivoje okupilo ljubitelje jedrenja na dasci

Proteklog vikenda jezero Desivoje (Vrba) bilo je odredište brojnih kupača i ljubitelja sporta, ovaj put adrenalinskog – jedrenja na dasci.

Naime, Jedriličarski klub “ Kragujevac“ u saradnji sa gatačkim Kulturno – sportskim centrom već treću godinu zaredom organizovao je dvodnevnu obuku za sve one koji su se željeli okušati u ovom sportu .

Ravnoteža, spretnost ali i povoljan vjetar neki su od preduslova da bi se stabilno stajalo na dasci i uspješno digla jedra. Brojni Gačani i gosti sa strane dali su sve od sebe kako bi naučili barem osnovne korake, no bez obzira koliko su bili uspješni u tome, jedno je sigurno, zabave i dobrog druženja u čarobnom ambijentu jezera Vrba nije falilo.

Dušan Dostanić, instruktor jedrenja kaže za naš radio da se uvijek rado druži sa Gačanima i da će saradnju sa Kulturno- sportskim centrom nastaviti i ubuduće.

Neki od naših sagovornika su se baš u trenutku snimanja spremali da stanu na dasku a neki su sa nama i podijelili svoje iskustvo.

Inače, u subotu je pored obuke u jedrenju na dasci na jezeru Vrba upriličena i dodjela diploma djeci koja su pohađala Školu plivanja prošlog mjeseca u Trebinju u saradnji sa Plivačkim klubom Leotar.

Bio je ovo još jedan zanimljiv i sadržajan vikend na jezeru Desivoje.

Poslušajte tonski prilog: