Милан Гутовић је побједник Првог турнира у стоном тенису

Тридесетак такмичара  јуче је у спортској дворани одмјерило снаге на Првом аматерском турниру Херцеговине у стоном тенису у Гацку. Организатор је Школа тениса „Јагуар“, а према ријечима предсједника школе Митра Таушана осим домаћих играча, наступила су и по три такмичара из Стоца, Билеће и Невесиња.

Стони тенис у Херцеговини је тек у развоју и према ријечима гостујућих екипа углавном је аматерског карактера. Учешће су узеле и три даме, а такмичила су се и дјеца. Сви се углавном овим спортом баве из хобија.

И организатор и гости су били задовољни овим спортским дешавањем које је организовано у оквиру Манифестације „Културно-спортско љето 2021.године“.

Турнир је одржан уз помоћ спонзора, углавном физичких лица.

Организатор је обезбиједио и скромне награде, а побједник турнира је Гачанин Милан Гутовић који се у финалу састао са Данијелом Јарком из Стоца. Треће мјесто је припало Миги Крстојевићу.

У категорији дјеце на првом мјесту је Арсен Мандић, а слиједе га Марко Рончевић и Јован Ђуричић.

Вања Мандић из Гацка је побиједила у женској категорији, док су на другој и трећој позицији сестре Јована и Милица Рончевић.

Таушан каже да се надају бољим условима када буде завршена нова спортска дворана, а за сада функционишу као секција. Разговарали смо са организатором и такмичарима током турнира, послушајте….