Начелник Општине Гацко честитао Дан српског јединства, слободе и националне заставе

Поводом Дана српског јединства, слободе и националне заставе, начелник Општине Гацко Огњен Милинковић упутио је честитку грађанима:

Поштовани суграђани,

Овим путем честитам вам Дан српског јединства, слободе и националне заставе, празник који је установљен у знак сјећана на жртву и јунаштво наших предака са Солунског фронта.

У великом мозаику српске побједе у Првом свјетском рату и наша мала општина дала је значајан допринос. Више од 10 одсто укупног броја становника Гацка приступили су као добровољци Српској војсци.

Наш Перо Слијепчевић био је један од оснивача „Младе Босне“. Шћепан Ковачевић из Срђевића први је војник који је са српском заставом крочио на врх Кајмакчалана, а Марко Поповић унио је барјак слободе у Београд 1918. године.

У последњем рату свијест о јединству, слободи и застави изградила је и одбранила Републику Српску, а Гатачка бригада дала је немјерљив допринос њеном војничком заокруживању.

Зато ми данас имамо разлога да будемо поносни на своје претке и да чувамо и славимо нашу заставу – симбол слободе и јединства свих Срба, гдје год они живјели – наводи се у честитки.