Завршени Ћоровићеви сусрети у Гацку

Промоцијом „Зборника“ са 23. Научног скупа историчара и „Нове зоре“ часописа за књижевност и културу,  јуче је стављена тачка на Ћоровићеве сусрете у Гацку. Промоција  „Зборника“  је уприличена у Парохијском дому у Данићима .

Говорећи о „Зборнику“ са овогодишњег Научног скупа проф. др Владан Виријевић је нагласио да  се 15 радова историчара налази у „Зборнику“ од којих  су  9 рецензенти  оцијенили  као оригиналне и 6 као прегледне  научне радове.

Подсјећамо, тема овогодишњег  Научног скупа је била „Година 1941. у српској историји и историографији“ и како се могло чути  током излагања историчара, та година је упамћена као  година страдања српског народа али и устаничких прегнућа.

Рецимо и то да су еминентни историчари посјетили манастир Св. Петра Зимоњића  и етно музеј у Данићима.

Ћоровићеви сустери се одржавају у организацији СПКД“Просвјета“ Гацко, под покровитељством Општине Гацко, суорганизатори су Министарство просвјете и културе РС и Канцеларија за сарадњу са Србима у региону Владе Србије. Спонзори ове значајне манифестације су Општина Гацко, Р и ТЕ Гацко те предузећа Антикорозија, Сафир и Термоградинг Гацко.